Clicky

tl of led in een Ex-omgeving?

Zowel op de consumentenmarkt als de bedrijvenmarkt speelt bovengenoemde vraag een steeds prominentere rol. Waar het gebruik van led-verlichting in plaats van tl-verlichting op de consumentenmarkt de laatste jaren al flink toenam, zien we een iets minder sterke stijging op de bedrijvenmarkt. Als we dan kijken naar diezelfde overgang in explosiegevaarlijke omgevingen, valt op dat het toepassen van led-verlichting nog niet zo aan de orde is.

Speelt de vraag ‘tl of led in een Ex-omgeving?’ dan niet in bijvoorbeeld de offshore? Het antwoord is voor ons gissen. Vanuit ons onderbuikgevoel denken we dat deze vraag zeker speelt, maar dat we het antwoord moeten vinden in zaken als het niet kennen van de verschillen tussen tl en led én de veronderstelling dat overgang van tl naar led een (te) dure kwestie is die bovendien niet snel terugverdiend gaat worden.

 

 

Om duidelijkheid te scheppen in de eventuele onduidelijkheden, schreven we een whitepaper met de toepasselijke naam ‘tl of led in een Ex-omgeving?’. Vraag hem hieronder aan en ontdek wat de verschillen tussen tl en led zijn.

Vraag het whitepaper hier aan